≡ Menu

Vikend paket v Londonu

Si želite na tekmo angleške lige? Mogoče po nakupih na Oxford Street? Na poslovno kosilo ali pa zgolj na potep po najstarejšem in največjem mestu v Angliji? Vikend paket v Londonu lahko izkoristite za marsikaj.

Nizkocenovnika WizzAir oz. EasyJet letita na letališči Luton oz. Gatwick iz Ljubljane. Iz Zagreba pa lahko poletite direktno na letališče Heathrow.

Namestitve si poiščite v južnih delih Londona, tam so cene najbolj zmerne. Fulham, Brixton, Camberwell, Pekham, Lee nudijo precej apartmajev, sob, hostlov ali hotelov. Z podzemno železnico ali rdečimi »dvonadstropniki« pa se hitro pripeljete do središča mesta.

Začnite na trgu Picadilly in se sprehodite do palače Buckingham in Kensington, vmes pa občudujte čudovita Hyde Park in Kensington Park. Z velikim kolesom »London Eye« si mesto oglejte z malo višje perspektive.

V muzeju voščenih lutk obiščete zvezdnike in pomembneže iz vsega sveta. Ob Temzi si privoščite pravi angleški čaj in občudujte londonski Tower. Oglejte si katedralo Westminster, kjer kronajo angleške kralje in katedralo sv. Pavla, poslušajte Big Ben in občudujte angleški parlament.

Nakupe opravite na Oxford street, Bond Street ali Brook street, nekaj časa pa si pustite za ogled slovitega Wembleya. Lepi razgledi so tudi z vrha najvišje stavbe v EU, 310m visoke steklene stolpnice »the Shard«.

Naj oddaljenost ne bo izgovor, vikend paket v Londonu je vedno bolj dosegljiv.

Booking.com